Spindrift

Det blev en rätt snygg SurfskiJag kortade den från ritningens orginalmått till 576 cm. Skrovet är byggt med 4 mm paulownialister enligt ritning. Däcket är något anpassat för att fungera med böjplywood och sittbrunnen med urtagen på sidorna är min design. Pedalställ och roder från Nelo. Packluckorna är Becksons Pry out.  Vikten blev 16,5kg. Det hade varit fullt möjligt att nå 13 kg men det hade då blivit en helt "ren" och relativt ömtålig surfski.  Ömtålig eftersom paulownia är mjukt.


Den har lite "extra allt" med packluckor fram och bak, förberedd för ett akterhängt SmartTrack roder som alternativ till  det underliggande. Däckslinor och även gummilinor framför pedalstället för att  enkelt kunna säkra en  liten pack- eller vattensäck. Gjorde också ett urtag i sittbrunnen för en liten vattenflaska. Linfästet vid roderluckan är till för en ögla som akterrodrets upphalningslina kan löpa igenom. Clamcleaten är nedsänkt.

Det blev en lite omvänd ordning med  det här bygget eftersom sittbrunnen gjordes först. Jag bestämde mig tidigt, innan sittbrunnsbygget började, för vilken bailer och pedaställ jag ville använda eftersom de är avgörande för främre delen av sittbrunnen.  Tanken var om sittbrunnen blev bra nog skulle jag fortsätta.
Jag startade i November 2020 och sjösatte i början av Augusti 2021.


Som vanligt är lackningen ett trauma. Lärde mig från BPn att vattenslipning och polering gör underverk.


Lite bilder och beskrivningar från bygget nedan. bilderna är klickbara.

assar@kanobi.se